Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Média szereplés

2013.03.13

 

Fél évszázados az ölbői modellezés

 
 
2013. március 12., 15:40 szerző: Horváth Erika
0 hozzászólás
 
Fennállásnak ötvenéves jubileumát ünnepelte az ölbői Községi Modellező Sportegyesület.

Ölbőn 1963-ban kezdődött el a modellezés - először repülőkkel, majd önjáró, később rádió-távirányítású vitorlás hajókkal - Eredics István jóvoltából. Ő alapította az egyesületet, melynek a tavalyi évig, haláláig elnöke is volt.

Az utódok családias ünneppel emlékeztek meg az elmúlt fél évszázadról. Fényképek és videók vetítésével, illetve modellekből, technikai tárgyakból, relikviákból összeállított kiállítással idézték fel a múltat. A válogatottbeli szerepléseket a rádió-távirányítású hajómodellek világbajnokságain, a külföldi versenyeket, az országos bajnokságokat. Az egyesület versenyzői több egyéni felnőtt és ifjúsági, valamint csapat országos bajnoki címet és sok egyéb dobogós helyezést értek el.

Hajómodelleket is kiállítottak. Akik bemutatják: ifj. Eredics István (piros ingben), jobbról Horváth Zsolt. Az előtérben Horváth Bálint (Fotó:  Községi Modellező SE)

Az egykori elnök fia, ifj. Eredics István - aki a klub jelenlegi elnöke - a magyar rádió-távirányítású modellezés történetének második legeredményesebb versenyzője. A klubnak van egy saját nemzetközi versenye is immár 1990 óta: az ölbői bányatavakon évről évre megrendezik a Kőris Kupát.

A jó hangulatú, késő estébe nyúló összejövetelen szinte minden korosztály képviseltette magát, akadtak, akik iskolai keretek között együtt kezdték a modellezést Eredics Istvánnal - volt miről nosztalgiázni. Készült egy születésnapi torta is, melynek gyertyáit a most is aktív versenyzők fújták el.

Horváth Erika

Forrás:vaol.hu